reklamat
Ballina Tags Mahayanism

Tag: Mahayanism

බුදුරුවගල පුද බිම

ශ්‍රී ලංකාවේ ගල් කුලක නෙලා ඇති විශාලතම බුද්ධ ප්‍රථිමාව ඇත්තේ බුදුරුවගල පුදබිමේ ය. නිසල වන අරණක පිහිටි මේ පුදබිම දකින විට බැතිබර සිත් පුබුදුවාලයි....

Anuradhapura, Pankuliya (Asokaramaya) Statuja e Buddhës dhe Mahayana Vision

Siran Deraniyagala tha se Sri Lanka qytetërimi njerëzor është kthim në vitet e para 125,000. Por kultura e vendit është një mënyrë për të filluar në shekullin e rregullt-BCE 3 Devanampiya Tissa (BC. 250-210) është një njohje që shteti me sezonin mahindāgamanayat. Pasi u përqendruar murgjit Mahavihara e kulturës Sri Lanka dhe kulturën dhe problemet e evolucionit të njeriut u zhvillua. Manastiri ka qenë krijimi i një tempulli duke qenë Mahavihara në Anuradhapura. (. C 87-76) rreth tre shekuj e fluksit të vazhdueshëm e murgjve brezit vaṭṭagāmiṇi Sanctuary në gjendjen gjatë përleshjeve me Mahavihara dhe Mahayana idetë shoqërisë Lanka dhe përhapjen (. Nënës XXXVII, strofat: 1-16) Mahavihara, Abhayagiri sekte të ndryshme të Theravada, Mahayana, në bazë të të ndahet në mes të dy manastire mund të shihet në shfaqjen e një numri të nën-agjencive. Tipari kryesor ishte Sri Lanka Monks Organizimi i shekullit 6 Mahavihara, dhe Abhayagiri chētavanārāmaya një sekt të veçantë të njohur nën udhëheqjen e tre grupeve për të përgatitur pævatimayi tempull (Gunawardena, 1993: 7). Në hyrje të tempujt e ndryshme të shumë mbishkrimeve të ishullit dhe burime letrare, të tilla si zonat 5 shekullit të mund të identifikohen se janë marrë për të treguar se një e treta e sekteve të mëdha. Tempull në kriteret pabbatārāma quajtur aśōkārāmaya pankuliya aktualisht janë nënshtruar ta pyesnin për statujën e veçantë.

Avalokiteshvara Bodhisatva koncept dhe perëndeshë dagoba

Ajith Thalwatta Ligjërues i lartë, Departamenti i Humanistikës, Fakulteti i Shkencave Sociale dhe Humane, Universiteti Rajarata i Sri Lanka, Mihintale. ajiththalwatte@gmail.com Hyrje Një shekull pas kalimit të Budës Gautama ...

Çështja themelore e Mahayana Factors Fetare përshkruar në tekstet Sanskrit në Lakdiva

චන්දිම බණ්ඩාර අඹන්වල තාවකාලික කථිකාචාර්ය (2008/10), පුරාවිද්‍යා අධ්‍යයන අංශය, ෙප්රාෙදණිය විශ්වවිද්‍යාලය, ෙප්රාෙදණිය. අනෙන දුඃඛං ව්‍යපනීය සර්වං පුණ්‍යෙන ලොකස්‍ය සුඛං සමග‍්‍රං දාතුං ප‍්‍රභූර් ජන්මනි ජන්මනි ස්‍යාං සදා ක්‍ෂමාවී කරුණාන්විතො‘හම් මා මේ කළ පිනින්...
X
X
G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!