reklamat
Ballina Tags Chintaka Sandaruvan

Etiketa: Chintaka Sandaruvan

Piktura në stilin primar dhe pikturat shpellore në Hulunu, Ampara

epoka parahistorike në Sri Lanka është identifikuar se janë zbatuar visipandāhakaṭa para njëqind vjet më parë (Deraniyagala, 1991: 25-26). Njerëzit që jetonin në këtë epokë u zgjodhën si shpella dhe shpella të hapura. Deri tani janë kryer gërmime arkeologjike. Far-hiyaṁgala, zona Kithulgala baṭadom̆balena Dorawaka të tilla si shpellat dhe Bundala, Pathirarawela, Ussangoda terren të hapur, ku është e rëndësishme. On me shoqëritë para-njerëzore në ardhjen e shoqërisë duke i mësuar të re në origjinë shtazore Charles Darvinit të evolucionit të njeriut gjerësisht studiuar arabishten dhe rezultati i Sri Lanka jetojnë në Veddas kërkimore programe të ndryshme për të identifikuar se një mānavayangen farë komunitet Balangoda të jetojnë Lanka kohët parahistorike Është bërë.

Anuradhapura, Pankuliya (Asokaramaya) Statuja e Buddhës dhe Mahayana Vision

Siran Deraniyagala tha se Sri Lanka qytetërimi njerëzor është kthim në vitet e para 125,000. Por kultura e vendit është një mënyrë për të filluar në shekullin e rregullt-BCE 3 Devanampiya Tissa (BC. 250-210) është një njohje që shteti me sezonin mahindāgamanayat. Pasi u përqendruar murgjit Mahavihara e kulturës Sri Lanka dhe kulturën dhe problemet e evolucionit të njeriut u zhvillua. Manastiri ka qenë krijimi i një tempulli duke qenë Mahavihara në Anuradhapura. (. C 87-76) rreth tre shekuj e fluksit të vazhdueshëm e murgjve brezit vaṭṭagāmiṇi Sanctuary në gjendjen gjatë përleshjeve me Mahavihara dhe Mahayana idetë shoqërisë Lanka dhe përhapjen (. Nënës XXXVII, strofat: 1-16) Mahavihara, Abhayagiri sekte të ndryshme të Theravada, Mahayana, në bazë të të ndahet në mes të dy manastire mund të shihet në shfaqjen e një numri të nën-agjencive. Tipari kryesor ishte Sri Lanka Monks Organizimi i shekullit 6 Mahavihara, dhe Abhayagiri chētavanārāmaya një sekt të veçantë të njohur nën udhëheqjen e tre grupeve për të përgatitur pævatimayi tempull (Gunawardena, 1993: 7). Në hyrje të tempujt e ndryshme të shumë mbishkrimeve të ishullit dhe burime letrare, të tilla si zonat 5 shekullit të mund të identifikohen se janë marrë për të treguar se një e treta e sekteve të mëdha. Tempull në kriteret pabbatārāma quajtur aśōkārāmaya pankuliya aktualisht janë nënshtruar ta pyesnin për statujën e veçantë.
X
X
G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!