P. DGM

Instituti Pasuniversitar i Arkeologjisë, Bauddhaloka Mawatha, Colombo.

Njohja e sistemit rrugor të përdorur në Sri Lanka gjatë epokës historike ishte i kufizuar në informacion mbi burimet historike në historinë e Britanisë. Bazuar në zhvillimet e fundit, duke u bazuar në shekullin 3 X në shekullin 13 pes, po shqyrtohet rëndësia e zgjerimit të sistemit rrugor, karakteristikat e tij dhe rindërtimi i atij sistemi rrugor. Faktorët si stabiliteti politik dhe fuqia, rritja ekonomike dhe bollëku i korporatave fetare ishin të lidhura me stabilitetin dhe shpërndarjen e sistemeve rrugore. Teknologjitë dhe metodat e adoptuara në sistemet rrugore të vendeve bashkëkohore të Azisë Jugore janë gjithashtu të dukshme në sistemin rrugor kombëtar të Sri Lanka. Me aksesin gjeografik të ishullit si një ishull, marrëdhëniet me rrugët ndërkombëtare tregtare të gjata detare gjithashtu janë krijuar me infrastrukturë në rrjetin rrugor që është lidhur nga kryeqyteti në provincat dhe provincat.

Sistemi i autostradës në Sri Lanka: Metoda e studimit

Edhe pse raportet e përdorimit të rrugëve në Sri Lanka, burimi historik nuk përfshin prova të mjaftueshme për kālanukramika rrugëve. Ky informacion përfshin një qasje në këtë proces kompleks. përdorimi afatgjatë i sistemit rrugor, rrënojat e vjetra rrugore, rrënojat e guri dhe druri ura, ambalamas, gavkanu, piketa rrugore dhe Thotamuna, vendbanimet, tempujve kompleks, tanke, shpërndarjes dhe vendndodhjen gjeografike të të dhënave arkeologjike të përcaktuara për nivelin kombëtar dhe rajonal në dispozicion Mund të përdoret. Të dhënat arkeologjike për parimet aktive të rrugës për të bërë deri me informacion raportuar të burimeve historike dhe Joaquina rrugëve dhe karakteristikat nivel lokal, ndërtimin dhe përdorimin e strukturës themelore mund të ndërtohet. Ajo deklaroi se për zhvillimin e lezioneve në fushën sociale dhe kulturore bashkëkohore, intensiteti i fushës politike, ekonomike dhe organizimin dhe territoreve të saj. Duhet gjithashtu të theksohet se shpërndarja dhe stabiliteti ndikohen nga periudha të ndryshme kohore.

Rrjeti rrugor i një vendi mund të shihet si një tregues i vetëm i pushtetit politik, organizimit ekonomik, pronësisë shoqërore dhe kulturore të shtetit. Gjithashtu krijon një hartë të qartë të shpërndarjes hapësinore të kufijve të kufizuar kohorë, urbanë, rajonalë dhe okluzivë. Ky studim thekson gjashtë mënyra kryesore në të cilat ishulli shkonin nga qyteti në qytet. Autostrada Mbretërore e Perandorisë Ashoka ka një 3,000 (1,000) nga Pattelouptown në Peshawar, Thakshila në kufirin lindor Decken Kos) Përhapja e Rrugës së Mëndafshit paralel me fuqinë politike të shtetit aktual. Rrugët, koncepti i gjendjes aktuale të zhvillimit dhe një simbol i romake, kineze, ANKOR Cambodia (Angkor), Amerika e Jugut, Inca (Inka) dhe ka qenë në qendër të studimit të sistemeve të qytetërimit. Kinez, qytetërimi romak dhe perandoria Mauryan në gërmimet konfirmuar se Vjetër dhe e Mesme moshë u fokusuar në taktikat e sigurisë në sistemet e planifikimit të botës. Përdorimi i parimeve inxhinierike dhe modelit shpërndarës gjeografik të rrugëve kanë të bëjnë me këtë qëllim.

Në këtë studim pritet të përqëndrohet në disa nga parimet themelore të sistemit rrugor. Para së gjithash, vëmendja është tërhequr nëse sistemi i drejtimit në Sri Lanka ka qenë gjithmonë në shërbim dhe se rrugët e këtyre rrugëve janë shfrytëzuar për zhvillimin e mëvonshëm të rrjetit rrugor kombëtar dhe rajonal. Ka dëshmi të përdorimit sistematik të rrugëve në Sri Lanka nga rreth shekullit të 10 pes. Por këto rrugë vazhdojnë të përdoren deri më sot, dhe shumë pjesë të seksioneve historike të Veriut Lindjes dhe Perëndimit janë bashkuar me sistemin aktual rrugor kombëtar. Në të njëjtën mënyrë mënyrat e vjetra të rrugëve të lashta janë ndjekur në ndërtimin e rrugëve të reja në zonën angleze të thatë. Studimet mbi sistemet e vjetra të rrugëve në nënkontinentin indian tregojnë gjithashtu se anglishtja ka ndërtuar rrugë të reja në rrugët e lashta.

Së dyti, këto rrugë nuk janë përdorur plotësisht në historinë e tyre. U përdorën rrugë lokale me identitete. Puset në puset dhe Alaweli ishin gjithmonë të lidhura me rrjetin rrugor midis fshatrave. terren River Road sesa në rrugët e thatë dhe nuk ka qasje në Canal rajon gjeografik të përdorur gabimisht e ujrave. Së treti, metodat e përdorura në rrugë duke kaluar klasifikimit dhe lumenjve (lloji i rrugës dhe llojin e kalimit) janë më të ngjashme me metodat që janë përdorur për rrugët kryesore të kryeqytetit dhe rajoneve kufitare hapësinore. Portet në marrëdhëniet ekonomike, sepse marrëdhënia ishte e lidhur me rrugë me rrugët tregtare detare ndërkombëtare për të eksportuar mallra në rëndësinë e transportit rrugor respektivisht. Parimi i katërt i ndërtimit të rrugëve, mirëmbajtjen dhe metodat, përdorimin e burimeve të dhëna se disa nga rrugët për shkak të rëndësisë politike dhe ekonomike 13 shekull deri patronazhin mbretëror vazhdoi nën shërbimet iditirīm dhe të mirëmbajtjes, si dhe mirëmbajtjen e rrugëve. Identifikimi dhe zhvillimi i faktorëve të lartpërmendura, zgjerimi i rrjetit rrugor historike e ishullit është baza racionale në dispozicion.

Sistemi historik i autostradës së Sri Lanka

lumenj të mëdha dhe të vogla që rrjedhin në vend, në bazë të orientimit historik dhe gjeo-politike të strukturës duhet të kalonte nëpër strukturën e shumë rrugëve dhe lumenjve të Metro Anuradhapura dhe Polonnaruwa. Rrjeti Ground dhe pjesa tjetër e marrëdhënies është ende në rrënojat e urave prej druri dhe prej guri në të gjithë lumenjtë në vend, si dëshmi e infrastrukturës. Me rrjetin dhe të lidhura me ambalamas tempuj vendndodhjes, tanke dhe puset, të tilla si transporti i infrastrukturës dhe shekullit 19 nga të dhënat arkeologjike hetimor ka qenë i përhapur njësi pas (Distanca matur gavkaṇu janë mbjellë së bashku me mënyrat e vjetra. Abate autostradat e vendit britanike mbjellë shënuesve dhe janë caktuar për të.) vendndodhja gjeografike e zbuluar kohët e fundit një britmë Binarët janë gjithashtu infrastruktura.

Në periudhën Anuradhapura, gjashtë autostrada kryesore që shkonin në kryeqytet nga kryeqyteti, ishin rreth 1,100 kilometra të gjata. Kapitali Jambukōlapaṭṭana nga veriu, jugu, Homagama, bregun lindor dhe gōkarṇatittha pallavavaṁka portet, mahātittha bregdetit në perëndim, dhe vonesat uruvela porte, si rrugët kryesore kishte rënë 6. ekṣatrayē ekonomike, sociale dhe kulturore kālinurūpava shkaktuar korporatat fetare kapitalin me bollëk në dispozicion që rrjedh nga përmirësimin e rrjeteve të transportit rajonal dhe ndikimin në përhapjen e pratyyantayan. Qyteti duke përfshirë këtë rrugë është rruga kryesore që lidh rrjetin rrugor kombëtar.

Gjatë epokës Anuradhapura, rrugët kryesore që shtriheshin nga kryeqyteti në kryeqytet ishin katër

Oya Malwathu me historinë nëpërmjet degëve të vogla dhe kanaleve të ujitjes, guri dhe druri e urave të vogla 19 nga rrënojat e rindërtimit të rrjetit rrugor të kryeqytetit, qoftë edhe zhvillimet mjaftueshme identifikimin në rrugën Afat të gjatë viteve 1,500 Informacioni nuk është i mjaftueshëm. Ka specifika se ka pasur të paktën një rrjet të zhvilluar rrugor nga Shekulli 1 në Anuradhapura. Gjatë shekullit 19, anglezët përdorën eksplorimet e Rajarach për të përdorur të njëjtin sistem rrugësh në të egra.

informacioni historik lidhur me rrugë me një shumëllojshmëri të guri dhe druri, urat Landmark, braktisur, gavkanu, tanke mund të redesigned me rrjetin rrugor kombëtar, duke marrë infrastrukturën rrugore kryesore 6 anatomisë bazuar përbërë nga rrugët, etj digave dhe kanaleve të ujitjes. Rrjeti i urës është hartuar me një rrjet rrugor të densitetit të lartë rreth qytetit. Këto ura kishin rënë përmes Malyathu Oya. Kjo ishte e vetmja mënyrë për të dalë nga ura mbi rrugët kryesore veriore dhe lindore. Përveç urave kryesore të gurit, ura të tjera varur në rrënojat e 13. Së paku, 4-6 është mjaft e gjerë për të menduar, pasagjerët në pistë, 8-4, mund të merren me maune, Jamhasētu Është thirrur. Këto ura mund të ishin përdorur për të transportuar maune të vogla nëpër Malwathu Oya. Gurët e përdorur për ura dhe pllaka guri të përdorura për ura janë ende të dukshme në afërsi të Malyathu Oya. Këto ura ishin të lidhura me Ruvanveli Seya të qytetit, Sri Mufodhiya dhe Jethawanarama dhe Rajavedda dhe u bashkuan me rrjetin rrugor kombëtar nëpërmjet galerive kryesore që arritën në portat e zonës.

Katër kryeqytete historike rrugët, përcjellëse, dhe zgjerimin e samānupātavīmat drejtpërdrejtë, katër qoshet, ku rrjeti i rrugëve në të gjithë tunmaṁsandhi bashku përbëhet nga karakteristika qenë karakteristikat kryesore të planeve, si dhe qytetet e Polonnaruwa, Anuradhapura. Rruga 15-20 këmbët të gjerë dhe qyteti Anuradhapura dhe pelonnaru zakonshme. Duke përfshirë edhe qytetin Anuradhapura, veri-jug dhe lindje-perëndim të rrugës kryesore dhe katër dyer dhe rajon katër adhināgarīkaraṇa diśāgatava deepgoing sistematik i përbërë nga një rrjet të rrugëve në. këmbët 58 në porta jugore kryesor jashtë qytetit, duke përfshirë edhe gërmimet arkeologjike kanë konfirmuar se Veriut dhe Jugut kishte rënë në diśāgatava përfshirë Main Street përbëhet nga gjerësi. Qendra Line, në këmbët 25 16 këmbë të gjatë të ndërtimit të gjerë mund të me mend fjalëkalimin kuṭiyakyayi ka identifikuar mbetjet.

KautilyaAutostrada mbretërore e autobuzit dhe gjatësia e qytetit janë rreth 48 këmbët (8). Sipas rregulloreve në periudhën midis Kinës dhe Kinës, 50 duhet të jetë nga kryeqyteti dhe autostrada kryesore, dhe autostrada romake janë vetëm 25. 19.7 ishte gjerësia e rrugës që u zbulua në hyrje të kryeqytetit Chhang-një në Kinë.

Rrjeti rrugor Anuradhapura i Sri Lanka

Dëshmitë historike dhe arkeologjike

Në disa raporte të ngjarjeve historike dhe historike, informacioni në rrugë zakonisht përfshihet në burimet historike. Disa mbishkrime, duke përfshirë edhe disa dhurata mbretërore, gjithashtu ofrojnë njohuri për informacionin rrugor me proceset që lidhen me operacionet ekonomike dhe ushtarake lokale. Këto të dhëna historike mund të rikrijohen duke hartuar shpërndarjen gjeografike të urave, rrënojat e rrugëve të vjetra dhe dialektet e rrugëve të vjetra. Për këtë, holandezët dhe ishullarët dhe ishullit të krijuar harta japin një kontribut të rëndësishëm. Në eksplorimet arkeologjike të zonës së thatë, gjithashtu janë të rëndësishme rrënojat e lashta të përdorura nga anglishtja për gërmimet. Hartimi i rrënojave të rrugëve të vjetra në këtë proces është veçanërisht i lartë në restaurimin e kryeqytetit.

Mahavamsa përmend dëshminë e marrëdhënieve të rrjetit rrugor kombëtar me Anuradhapura dhe të gjitha rrugët e tjera të mëdha të qytetit Devanampiya (250-210 BC) gjatë mbretërimit mbretëror të Sri Maha Bodhi me ardhjen e pelegrinëve nga Jambukolapattana në Anuradhapura. Ai u transportua në xhungën e Mahameghas përgjatë hyrjes kryesore, duke përfshirë hyrjen në veri të qytetit Horoddha. Sipas burimeve historike Main Street U përdor për rrugën kryesore, në hyrjen veriore në jug të qytetit. 1960 është vërtetuar gjatë viteve nga Departamenti i Arkeologjisë dhe Fondi Qendror i Kulturës për të konfirmuar vendndodhjen gjeografike të porteve veriore dhe lindore të qytetit.

Disa porte më të mëdha në Malwathu Othiama, lidhur me Rrugën Kapitale të Anuradhapura, përmenden në burimet historike. Rrënojat e këtyre porteve janë identifikuar. VisuddhimaggaKjo mund të jetë trageti antik që kalon Malwathu Oya nga Anuradhapura për t'u ngritur nga Anuradhapura. Siç thuhet në Mahavamsa Mahendra Mahanaga (7-19) gjatë mbretërimit të mbretit Siddhartha për therjen vjetore në Malwathu Oya në fshatin Sujatha në rrugën e rërës së bardhë. Sirimēghavanna (301-328) mbreti sjellë nga Anuradhapura, Mihintale statujë utsāvākārayen ditë Mihindu ishte gjithashtu të jetë në rrugë. 1892 ka një rrugë të lashtë që kalon Jetavanaramaya në veri në lindje. Ura prej guri e lidhur me atë rrugë është gjithashtu rreth 6 këmbë të gjera Jamhasētu Nga lloji. Kjo është një rrugë që ka lëvizur drejt juglindjes përgjatë murit jugor të murit, i cili është gërmuar nga gërmimi i fundit. Lindore Highway dhe ura kryesore samasbandha vazhdimisht të zënë për shkak të bregun e djathtë të Malwathu ju tempullit pācīnatissapabbata, dhe për mullegama Puliyankulama dhe tempujt mund të spekuluar se përdorimi i urës më sipër. Gjatë hyrjes në qytet përmes Malyathu Oya, rrugët dhe urat u përdorën për tempuj të mëdhenj. 1930 ka hartuar rrënojat e një udhëkryqi të lidhur me rrugën pranë Puliyankulama Vihara nga autostrada Lindore.

Informacioni kronologjik i siguruar nga shekulli 3 BCE se qyteti kishte një traditë të veshjes rrugore dhe festimeve në rrugë. Mahavamsa thotë se mbreti Devedel, rëra e bardhë dhe pesë gjysma e mbjelljes së pemës Maha Bodhi ishin zbukuruar me pesë ngjyra. Uththiya Mbetjet e Mahinda Arahant u sollën në Anuradhapura nga Mihintale për djegjen. Trupi u vendos në një turmë të madhe dhe u soll në Mahaviharara përgjatë flamujve të flamujve dhe u pikturua. Mund të supozohet se deri në fund të epokës së Anuradhapura, rrugët, si dhe parada dhe funeralet në ceremoni të ndryshme vizituan rrugët. Të përmendurat më lart ishin vetëm disa fakte për rrugët e Anuradhapura. Vazhdimi i traditës Kalyāṇavatī (1202-1208 X.) sipas Letrës së Tempullit të Mbretëreshës Ruvanweli Zhvendosni rrugët në një rrugë flagrante Është konfirmuar edhe nga fakti. Disa nga burimet historike përfshijnë informacion mbi rrugët në metropol të kryeqytetit. Edhe pse lokacioni gjeografik i disa prej rrugëve nuk është i identifikueshëm, ka dëshmi se ka pasur rrugë të veçanta për detyra të ndryshme.

Sipas Mahavamsa, që nga shekulli i 10-të pes, ndarja tregtare e kështjellës së Anuradhapura West jashtë murit tregtar ishte e ndarë. Pandukabhaya u vendos këtu si një komunitet tregtar nga vendet e Azisë Perëndimore. Sipas gërmimeve arkeologjike të kryera në qytet, tregtarët e huaj kishin lidhje me qytetin Anuradhapura para shekullit të 10 pes. Mbreti UpatissaSipas letrës së 368-410, Basawakkulama Rock, zona pranë portës perëndimore ishte një qendër tregtare. Exploration ishte në lidhje me provat e identifikuar arkeologjike dhe rrjetit kryesor rrugor në vend të katër harta rrugore në Anuradhapura projektuar me fakte historike dhe bazat për kryeqytetin, të gjitha rrugët në portën perëndimore bed'ne një treg rrugë.

Ai rregulloi Galpatën në Mahakanadara

Kautilya Ekonomi nga përdorimi i gjerësisë të ndryshme të ndërtimit të rrugëve urë guri me një gjerësi prej Procedurës Rregullave grup tjetër që ka mbizotëruar në kryeqytetin e Anuradhapura është prova të forta arkeologjike. Dëshmitë arkeologjike janë zbuluar në sistemet rrugore të sistemeve të qytetërimit të Montrealit dhe Kinës. Rruga mbretërore nuk ishte përdorur për nevoja të tjera. Si rezultat i kësaj, qyteti i arritshëm përveç urat prej guri ndonjëherë 6 këmbët mund të përdorni një të vogël të mallrave-8 deri në një gjerësi prej ura guri 7 të njëjtën gjerësi dhe të barabartë ura prej druri (në Oya Malwathu pranë Saliyapura) dhe edaṇḍak përdorura këmbë dhe Ajo ishte pjesë e rrjetit rrugor të zonës UPR Anuradhapura. Modeli Kompleksi identifikojë saktë mënyrat rrjetat, si pjesë e planit të qytetit dhe përdorimin e korsive të veçanta të gjerë për mënyrat bashkëkohore të përdorin rregullat dhe traditat e Metro dhe rajonin përreth.

Ende nuk është gjetur në rrënojat e qytetit, duke përfshirë edhe rrugën kryesore që lidh Lindjen dhe Portës së poçerisë rrjetit rrugor nga Malwathu ju, në rrënojat e urës dhe gjatë rrugës shënon ju Malwathu gurë nga bankat majtë dhe të djathtë atje. Nuk ka shumë gërmadha përgjatë lumit, por ka një numër shtylla guri, veçanërisht në anën e djathtë të urës. Këto gurë gurorë janë rreth 3.5 këmbë nga niveli i katit, dhe ka boulders mbuluar në urë dhe suvatuar në dysheme. Ura ishte vendosur deri në nivelin e rreth 5. Dëshmitë kanë dalë se shtyllat prej guri ishin projektuar me majën e shtyllave prej guri. Ura ishte rreth 12-14 gjerë. Ky urë guri iu afrua nga qyteti i Anuradhapura nga Lindja, Rohingya dhe Jugu përmes Anuradhapura.

Mahakanadarawa urë guri

Planifikimi i rrjetit rrugor për portet e Makhachkala dhe rrugët tregtare të qytetit është përqendruar në sigurinë e qytetit. Porta ishte e lidhur drejtpërdrejt me portën lindore, përfshirë Rrugën e Galle, edhe pse sistemi rrugor ishte përdorur për të bashkëpunuar në drejtim lindje-jug, paralel me fortesën lindore të mallrave që transportonin mallrat. Rruga më e shkurtër në rrugën tregtare të qytetit ishte hyrja në kufijtë e qytetit me trotuaret e gurit dhe hyrja në kontinent nëpërmjet rrugës kryesore në veri. Rruga kryesore tregtare e qytetit shtrihet në perëndim të lagjes së fort dhe paralel drejt veri-jug drejt jashtë kështjellës. Në rrugën e mësipërme, transportuesit që hynë në qytet ishin si në veri dhe në jug, dhe ana perëndimore e qytetit mund të arrihej në periferi të rrugës tregtare.

Faktorët e vendeve dhe destinacioneve publike

Rrjeti rrugor që mbulon pjesën më të madhe të vendit, në bazë të faktorëve të tillë si port lidhjes për vende ushtarake dhe fetare të adhurimit është dëshmi se brenda ndërtesës nga peizazhin përreth 4 shekullin. Ka shumë ngjarje historike nga Pandukabhaya në Anuradhapura në perëndim. realizua në mbarë botën mbretërimit në përhapjen e budizmit në të gjithë vendin brenda një kohe të shkurtër e instalimit të sistemit të komunikimit të organizuar të vendit në kufijtë e ekzistencës rajonal dhe kufitar të faktorëve. Destinacionet nga portet e North Shore jamm̆bukōlapaṭpana në Bregun e Jugut, Homagama dhe Godawaya lindje dhe bregun perëndimor, dhe, nën kujdesin e rajākīya përdorin rrugën për pelegrinë nga vendi Sripavan për samitin e malit të saṁvardhanayavīmat rrugor të kronikave dhe disa mbishkrime janë faktorë shumë.

Qyteti nga rruga veriore ishte jambukolapaṭṭanayayi në bregdetin në veri. Kjo lidhje e rrugës lidhej me portet e Uttarës dhe pjesën tjetër të ishujve. Gjithmonë e përdornin këtë itinerar, me kontakte të shpeshta me Veriun dhe qasje në kufijtë hapësinorë administrativë. Sri Maha Bodhi në Sri 3 shekullit pes deri në kufirin verior të ishullit në sansiddhiya ulët dam̆bakoḷapaṭuna Anuradhapura nga lidhjes rrugore dhe Rohana kajaragāma, candanagāmayaṭa të dhënat Mahavamsa audio në Anuradhapura me mbretër. Pronarët Buddhagosha sammōhavinōdanī aṭṭhakatāvaṭa për murgjit ngjit Jambukola anije paṭṭanayeni në Indi, tempuj në rastet e urisë, e cila besohet të ketë ndodhur shekullit pes 1. Ai gjithashtu thotë se anijet janë ndërtuar për Jambukolapattu. Kings Besohet se mbreti i parë Gajaba (114-136) i Gajaba, gjatë sundimit të Mbretit, ishte përfshirë në një rrethim. DhātuvaṁśayaSipas Kithsirimit (551-569), mbreti erdhi në Sri Lankë nga Dambakolaputana dhe solli reliktin e dhëmbëve në Anuradhapura. Roli i portit të Urathotës (Kits) është që të përqëndrohet në lidhjen kryesore të portit me rrugën kryesore të tokës. Ndërtimi dhe mirëmbajtja e rrugëve në sferën administrative të mbretit u shtri në kufijtë e veriut. Parākramabāhu e 1Sipas mbishkrimit tamil të Nagadeepas, Uthota ishte një nga kamionët kryesorë të anijeve tregtare indiane dhe mbreti kujdeset veçanërisht për anijet dhe elefantët. Në Mahavamsa u përmend gjithashtu se Parākramabāhu ndërtoi mbretëri në portin Urathota për të pushtuar Indinë e Jugut dhe u shfaq si një fabrikë bregdetare.

rajonin West Coast e rrjetit rrugor në portet e hapura tregtare ndërkombëtare dhe nën-portet e përfshira në tregtinë në vend në periudhën Anuradhapura. Si rezultat, rruga kryesore tregtare në bregun perëndimor ishte në perëndim të perëndimit në veri dhe në jug të qytetit. Rruga kryesore që lidh rrugën kryesore Mahaththaya është projektuar për të lidhur rrugët kryesore dhe nën rrugët e katër rretheve të vendit në veri dhe në jug. Ekonomia bashkëkohore është pravāhanayat mallrave, eksportet dhe zbatimin e politikave ekonomike të qeverisë dhe në zyrën doganore në rolin e një rrjeti rrugor e ruajtur mirë të statusit të rregullt ishte shumë e dobishme. Dhe u ul në ishullin me paqëndrueshmërisë politike shkaktuar nga fundi i shekullit të tretë dhe të shekullit të dytë pes, e cila punësuar mahātittha (Manthai) nga Anuradhapura për organizimin e shenjave në rrugë dhe me portet.

Rruga kryesore në Rrugën e Tregtisë dhe në portin Uruwela ishte tre rrugë kryesore. Që nga ekzistenca e rrjetit të lidhur rrugës së përgjithshme urbane në mënyrë që ju mund të merrni nga pjesë të ndryshme të eksportit të rrugës tregtare Anuradhapura perëndimor të ishullit mund të hyni në rrugën kryesore në Port mahātittha këtë rrugë një lloj të dytë anësor të importit dhe eksportit të mallrave për Objektet e magazinimit janë dhënë Është e mundur. Ndërveprimi mes rrethina dhe e rrjetit rrugor që lidh zonat periferike të transportit të mallrave në portin e mbante rrugët mallrat tregtare të qytetit përgjatë rrugëve kryesore, por vetëm objekt i administratës doganore kishte pasur kontakte me dizajn.

Tregu është ndërtuar në kufijtë e qytetit. Nga kanalet dhe në perëndim të qytetit Urat u ndërtuan përgjatë kanaleve të vogla që rrjedhin në Oqean Malwathu. Urat në zonat Peririmwewa dhe Palugaswewa janë mapuar në bazë të informacionit nga 1891 dhe 1893. Në 1891, këto eksplorime kanë zbuluar rrënojat e ndërtesave drejtkëndëshe në të dy anët e rrugës. Këto ndërtesa shpesh mendohet të jenë një depo e panaireve apo mallra për eksport. Ekzistojnë karakteristika të ngjashme në bregun lindor të rrugës kryesore, rruga provokative ghokrenea. Periferi të qytetit të jashtëm janë identifikuar gjithashtu si bashkimi i ndërtesës renegatike në të dy anët e rrugës që shtrihet nga veriu në veri. Kjo rrugë është rruga kryesore tregtare e kryeqytetit Polonnaruwa. Rruga drejt Gokarathiththaya (Trincomalee) dhe në jug të portit dhe konvojit Lankapatuna u drejtuan nga Polonnaruwa në veri. Kavan Nga mbreti në rrugën nga Magama në Rajarata Mahavamsa Është raportuar disa herë. Mbreti DutugemunuSi rruga nga magama në Anuradhapura Mahavamsa Vendndodhja e vendit është në përputhje me vendndodhjen e rrugës Rohana e cila tashmë është zbuluar. Në shumë vende, shqetësimet e kapura nga Mbreti Nissankamalla janë dëshmi e vazhdimësisë së kësaj rruge. Sipas informacioneve të kronikës Rajarata royals përdorur rregullisht Mahiyangana Viharaya për të adhuruar këtë rrugë. Mahiyangana Mahiyangana Chaithya Devanampiya Ajo u ndërtua nga një vëlla i Rajuut dhe prej asaj kohe, herë pas here, mbretërit bënë përmirësime gjatë periudhës së ristrukturimit nga mbretërit në Parākramabāhu, 6. Mahiyangana është gjithashtu një moment i rëndësishëm në artikullin nga Mbreti Xanthi i 4 King Khapitigamuwa. Kjo lidhje u zgjerua jo vetëm në Magama por edhe në bregun jugor të ishullit në Godawaya. Këto rrugë ishin të lidhura me tempuj rajonalë si Sithulpawwa.

Faktorët e Infrastrukturës Rrugore

Metodat e përdorura për të lundruar në ujrat janë të rëndësishme në identifikimin e gjendjes së shpërndarjes së rrugëve të transportit dhe drejtimin e shtetit. Ura të mëdha guri të ndërtuara mbi lumenj janë një dëshmi e madhe arkeologjike e rrugëve fikse. Disa lumenj të vogla dhe urat prej druri janë pjesë e zgjerimit të rrugëve rrugëve kālanurūpava dhe rrugëve ujore, ndërtimin e urave të drurit në shkallë të gjerë në të gjithë shkëmbin lumit në shfrytëzuar qasjet peisazhit. Disa rrugë janë zhvilluar veçmas dhe lëvizjet e njëkohshme të ekonomisë së ujit janë stabilizuar dhe stabilizuar. Rrugët në modelin historike prej guri dhe druri ura, ambalamas, postet e përhapur, rrugët përgjatë tempuj dhe mbetjet arkeologjike të lëvizjes tank nuk është më një faktor.

Ashtu si rrugët kryesore në ishull, Ambalum ishte mbjellë në rrugët kryesore të zonës së rimbushjes. Periudha Mauryan të përdorin Lakhsman Pataliputra nga Peshavar për të drejtuar rrugën (Grand trungu rrugë) për lehtësi e udhëtarëve çdo 2.5 milje (milje 3 më pak se një distancë) është se çdo guri ishte krijuar për secilën shtyllë. Këto gurë janë momentet aktuale (copë minator) Është e barabartë me. Dëshmitë arkeologjike të përdorimit të kësaj metode në Sri Lanka janë regjistruar në disa rrugë kryesore. rrugë tregtisë Mahātittha Abhayagiriya anën veriore të rrugës ishin mbjellë kaṇuuva izoluar guri, vijayārāma pranë tempullit kanalizohen, gjendet askund në rrënojat e post-përhapur si kaṇuuvak zile Është identifikuar. Anuradhapura kufijve të qytetit, britma nga rrugët në disa vende dhe shtyllat dhe postet Rohana Cry Cry, periudhë themeluar nga Polonnaruwa rrugës së bashku me rrugët kryesore të polet Island, është zbuluar se shenjat vazhdojnë metodologjinë. Mbreti i NissankamallaLetra e gruas së ve të 60 ditëve Tama u emërua si Akurukotta Nishshanka Është konfirmuar edhe nga teksti, i cili u zbulua nga eksplorimet e Mbretit Rohana përgjatë vijës lindore dhe grupit të pelegrinëve. 8 pak milje e liqenit në afërsi të Mahawilachchiya hani britmën e upavarāyaṭa East Road managa të bregdetit perëndimor të gjatësisë mahāṭitthayaṭa Jugut rruga e vjetër mbetet aktuale rrugore Arippu është lënë në hije.

Northern Road Abhayagiri Murage (kabinë sigurisë) të identifikuara në shesh lojërash rrënojat e ndërtimit është në faktorët që ishin pushimi ṛjukōṇāghrākāra ndërtesat prej druri në bazë. Ajo u zbulua në lokalet Abhayagiri Vihara në 1893, Mbreti Mahasen (C. 274-301) sezonin e artikullit pllakave prej mermeri "Mahavamsa catusśālā" është përcaktuar për një sallë apo një vend pushimi si portat hapur katër ndërtuar rrugë anësore. Kjo zonë pranë Palugaswewa, një gur u gjet në këmbët dhe këmbët 30 22 gjerë rreth bazës së rrënojat braktisura zile Ka raportuar. Në këtë rast, kolona prej guri me një lartësi prej 4 nga niveli i tokës mund të përdoret për të vënë tryezën ose panelin për lehtësinë e udhëtarëve. Ambalumi në rajonin Ugaral u ndërtua në kryqëzimet rrugore. Pellgu Ambalum, i vendosur në rrugën kryesore tregtare të autostradës dhe dy në autostradën veriore në Jambukoapattana zile Ka raportuar. Vijayārāmayat qytet në veri, veri kiribatveherat më ambalama u vendosur në lindje të kryqëzimin e katër paṁkuliyat asōkārāmaya dhe tempujt dhe autostradës rrugët në veri. Përmendet një histori për një kryqëzim katër katësh në këtë zonë. Në lindje dhe verilindje të ishullit, larg nga fshatarët, i cili është ambalamas adorable tempuj dhe mbi rrugën e shkurtër Malwathu ju mund të përdorni hapat dhe nëpër rrugët e urave të vogla prej guri.

Dëshmi për këtë zonë pushimi është brenda kufijve të qytetit dhe gavkaṇu rrugë Thisawewa duhur. sigurisht Së dyti Parakramabahu II (1236-1270) u pranua si Dita e Mbretit Hathawanagalla Viharavila Dhe komentet bashkëkohore dhe zgjidhur kombëtare, thuhet se Thisawewa drurit në afërsi të një ure dhe ishte vendosur në afërsi të vendit pushimi. Kur disa ose në të gjithë lumin e afërt Thisawewa fituar druri urë autostradë urë Juglindore që komentuesit kombëtare dhe zgjidhjen Malwathu diversion kanali rrjedh nëpër shtylla guri janë kryer duke përdorur një dru hedhjen "puvaraheya" faktin se futja mund të parashikohet. Rrugët kryesore kishte rënë nëpër urë për të udhëtuar në Anuradhapura nga toka dhe Dakkinadesa uruvela paṭungama. E dyta ishte vendosur në afërsi të rrënojat e pjesës tjetër përtej kufijve jugore të qytetit të Jugut Road.

Malla (1187-1196 XI) në dekretin mbretëror të shtëpisë së 60-të të mbretit Qeveria vazhdimisht ka shikuar skemat e përcaktuara dhe ka vendosur të heqë letrën "Nirusanka" në letrën "Kot" Thuhet se Mbreti vetë është konfirmuar dhe mbjellë në rrugët e qeverisë. E qeverisë rrugët tre-letër galpota malore, pyjet, lumenjtë dhe kënetat æledāḷa ka thënë se rrugët janë të vështira për të udhëtuar kështu. Fakte për ndërtimin e Ambalum dhe Urat janë nën patronazhin Mbretëror Parākramabāhu e 2 (1236-1270) është regjistruar gjatë sundimit të mbretit Dutugemunu. Mbreti ndërtoi ura të marrë ambalamas shumë vende të ishullit, është prerë Mahavamsa mahavanaya që ndahet autostrada. Nëse ju seneviyā nga kaṇamædiri Devapathiraja s Peak rrugor, Ulapane Ambagamuwa, ku është përdorur ndërtimi i urave të drurit dhe blogerët që mbulojnë çatinë.

Përmes zonës së thatë, 22 është zbuluar në vendndodhjen gjeografike të lumenjve historikë të kreshtave historikë. miell Canal Northern Highway, pemishtet Oya Oya Kanadara, pemishtet degët You Branch tulāvæliya, kalāra, ulukkulam pāvakkulam dhe guri ura lidheni infrastrukturën rrugore veriore. Flag rruga deri tek ura dhe Yan Oya kongollǣva urave paraṁgiyāvāḍiya gōkarṇatittha ju Malwathu të East Gate Anuradhapura East Road urë guri dhe përmes jush Mahakandarawa huṇukanadarāva. Pallavawankana në veri të portit të Gokarna në bregun lindor dhe tri ura të tjera që nuk janë identifikuar ende si të panjohura kanë rënë përmes Yan Oya. Autoriteti tregtisë dhe një ndryshim themelor në projektet kapitale që i shekullit 7 nga e gjithë Oqeanin Indian mund të kenë çuar në rritjen e interesit në portet e rajonit të Lindjes Coast kalimi nga Anuradhapura në Polonnaruwa.

Nagaraṭa verilindje sangilikanadarā Oya (Oya Malwathu outreach) nëpër rrugë kishte rënë gurë në Port pallavavaṁka ura Autostrada Oya Oya dhe Yan në urë guri rabǣva. Një tjetër autostradë që ndan këtë rrugë ka qenë drejt Kokilai, një linjë e gurëve të Yan Oya dhe Mragama. Një rrugë tjetër e ndarë nga rruga kryesore lindore është e lidhur me portin Pallavivalga në Kimbulpitiya përmes Yan Oya. Në lidhje me rrugën kryesore që kalon nëpër mbrojtjen Seruvila Kanthale (në Urën Butterfly) ishte rruga e vjetër mund unë Seruvila urë guri dhe Twinelicious

Faktorët që i përkasin urës së shkëmbit Kanyankennni

Autostrada midis Polonnaruwa dhe Kassatota në bregun lindor të Pallipotha Ara mund të arrihet me autostradën Pollonnaruwa, ndoshta kryeqytetin. Edhe pse ka pasur një tendencë rënëse në rrugën përgjatë kësaj rruge, lokacioni i përhershëm i tempujve dhe zgjerimi i Kudawewa vazhdoi të ketë një infrastrukturë të qëndrueshme. Kjo rrugë është e lidhur me Rohana Road dhe mund të përdoret për përdorimin e Seruwila si infrastrukturë e Rrjetit Rrugor Ndër-kontinental për marrëdhëniet tregtare.

Nga kryeqyteti Malaththu, rruga kryesore tregtare e Mahaththura që kalonte bregun e majtë ishte lidhur me derën e drejtë të portës tregtare të Mahaththaya nga gurët Tantirimale. Për shkak të marrëdhënieve me rrjetin ndërkombëtar, kërkesat arkeologjike kryesore u krijuan në një sistem ura në ballkone të Kala Oya në qytet me një rrjet të rregulluar rrugor. Rrënojat e rrugës nga Anuradhapura në portin Uruwela në Wedagedagoda Viharaya janë raportuar dhe në 1920 rrugët e Karayatiwevi dhe Perivildu janë regjistruar. Në Boehner 1924, kjo lidhje rrugore u shënua nga gjerësia përgjatë rrënojave. Ura Mudinnegama e Siyambalangamu Oya e lidhur me majën jugore të Kala Oya Rathota, Kala Oya dhe maja jugore e rrugës janë gjithashtu struktura e rrugës për Dakkhinadesa nga Anuradhapura. Kjo rrugë do të jetë paralele me atë të sotme të rrugës Anuradapura-Kurunegala. Ka prova të mëtejshme se ka tempuj të mëdhenj, si dhe Ampella nga Balalla në Padeniya.

Design, çmimet mund të jetë rrjeti më i ndërlikuar i rrugëve me zgjerimin e sistemeve të ujitjes në rajon nagārāśrita Anuradhapura. Kjo është, nga nuvaravæva Mahagalkadawala prej kanaleve të ujitjes dhe kanalit nga bankat adhināgarīkaraṇa Lake Kanadara në rajon dhe mënyra për të përdorur finalistët me ndërtimin e vendbanimeve në kanalet e ujitjes dhe digat bëjnë tank Mahagalkadawala dhe rajonin periferike nëpërmjet Malwathu ju, për të përdorur si praktikë. Hulumtimi nuk i është nënshtruar gjeografike ndodhur me ndërhyrjen e Royal planifikuar për të ndërtuar një marrëdhënie me rrjetin lokal të transportit rrjeta ujitjes stil në Sri Lanka. Megjithatë, në disa raste, në fillim dhe në fund të padukshme, kanalet e thatë ujitjes të vogla të shpërndara në të gjithë rajonin, bankat e rrugëve mund të supozohet se ekziston në rrjetin e transportit të ishullit direkt në epokën historike. Zgjerimi i gjerësisë së qytetërimit zgjatur kinez mbajnë bankat kodrina e një rrjeti vaditës kanalit, si rruga e planifikuar të rrjetit rrugor është zbuluar se që nga shekullin e dytë.

Mirëmbajtja dhe mirëmbajtja e rrugëve

Rregulli i Kautiljes i shkruar në shekullin 4 para Krishtit, kërkon ndërtimin e rrugëve në përputhje me nevojat e përdorimit, me ndihmën e qendrave kombëtare dhe rajonale. Capital në Shtabin e Ushtrisë, portet, elefantët dhe kafshët e tjera të automjeteve (gjerësi e mjaftueshme) dhe tregtare (rrugëve ujore dhe rrugëve tokësore) rrugëve dhe rrugëve të ndërtimit, kontrolli, të mbajtur lëvizur për të perandorit dhe rrugëve tregtare Roli i mbretit i përket mbrojtjes së hajdutëve.

Është edhe më e rëndësishme të fillosh rrugën nëpër kryeqytetet e kryeqytetit. Se rruga ka qenë një nivel shumë të lartë në qytetin e viteve 5 para nivel shekull Krishti rrugës dhe ishte mirë me qytetin duke përfshirë Fa se me shkëlqim të lartë (Fa-Yuan) Monk regjistruar. Ka edhe të dhëna arkeologjike dhe historike të stupave, sinagogave të vendosura në margjina. Kishte shkallë nëpër rrugë ku kishte shkëmbinj. Gërmimet e fundit thonë se gurët e rrugëve janë ngritur në kufijtë e qytetit dhe se disa rrugë janë të lidhura në të dy anët. Pllakat e gurit ishin mbërthyer në rrënojat e rrugëve që ishin ndërtuar me gurë. Jashtë metropolit, qyteti kufizon dhe nganjëherë edhe periferi të qytetit. Në 1887 Kev Siç vuri në dukje në rrjedhën e hedhjen gurë phaḷaka toluvila zonën Anuradhapura, erozionit borde buletini rrugëve të mbuluara me gurë në mënyrë që sa më i lartë poshtë për të shmangur, është ndërtuar duke përdorur disa hapa të shkatërruar vendet e larta.

Ritigala ecin

Rrugët dhe rrugët janë në fund të lartë nga faktorët që mund të identifikohen sot në tempujt në kompleksin. Kramānukūlavūt në kompleksin Ritigala tempull, yuktavūt fund të lartë, shtigjeve dhe rrugëve që të çojnë në aftësi të lartë teknike janë një shembull. Punësimi Lifetime është teknika që janë përdorur në mënyrë që të përshtaten mirë me peizazhin lokal. Si dhe në rrjetin rrugor kombëtar është një sistem i vogël kanali mund të shihet në mënyrën se si troopers dhe kompleks Rajagala tempullin e pllaka prej guri të përdorura nëpër rrugë. Qasja përsëri në Sigiriya Rock Road, Mihintale Delowak pishinë dhe tempulli kompleks është në rrugë, i prerë stupa në diśānusārī verilindje-jugperëndim të ngritur qasjen në shkallë të dy, vazhdoi të bëjë një peizazh të mirë të vendeve për mua dhe mua Ndërtimi i Aftësive Teknologjike janë gjithashtu faktorë të shquar.

Kinez, qytetërimi romak dhe ndërtimin e rrugëve në Indi, sundimin Maurya Perandorisë, të ruajtur lëvizje ishte nën sundimin mbretëror. Informacion në lidhje me kontributin e dhënë nga mbretërit, përveç informacionit të përmbajtjes për ndërtimin e rrugëve, si pjesë e planeve për qyteteve në Sri Lanka, kur rrugët janë burimet arkeologjike dhe kronika. Instalimi polet qaj e rrugëve kryesore, ndërtimi i urave, kufijve të qytetit kthese e rrugëve, zonat rajonale dhe kufitare ambalamas ndërtuar për të lëvizur, duke ngritur fabrika e gatshme për të katër anët, katër erërat vjen grante murgjit e qytetit për të ruajtur dhe ngritur fabrika i jep rrugë të vështirë si Sri Pada Ka dëshmi se puna e kryer ishte nën patronazhin mbretëror . Kautilya arthaśrāstrayē në rrugët kombëtare dhe provinciale (ujore dhe rrugëve tokësore) ndërtimin dhe mirëmbajtjen e rrugëve në të gjithë puna është që të kryhet nga ana e mbretit. Rrugë të ndryshme u futën në rrjetin rrugor dhe duhet të ndërtohen me gjerësi. tregtisë Galway udhëtimit për të ruajtur rrugët, rrugët janë detyrat e mbretit të oficerëve të vendosur për detyrë.

Ose ambalamas themelimit rrugët kryesore viśrāmaśālā, gjatë rrugëve kryesore dhe rrugëve anësore njësive matëse në distancë si gurët puseve për përdorim të pasagjerëve, pishina, vende të veçanta dhe shesheve, pemëve të mbjella për të ndërtuar tanke, dhoma të sigurta të ndërtuara të vendeve për të frutave Thuhet se mbreti duhet të bëjë kopshte përgjatë shtegut. CE e tretë të shekullit të Kinës, kryeqyteti Chhang-një ndërtimi Road në rrugët kryesore të informacionit në pemë është raportuar se një diferencë të këmbëve 30. Formimi i Ambalam ose i pensionistëve u krijua në një distancë të caktuar. Maurya Empire Pataliputra autostradën kryesore nga qyteti i Peshavarit në rrugë (Grand trungu rrugor) çdo milje 1.5 (helf korsa), Pilgrimët ishin ngritur. Për çdo 3 milje në anën tjetër të rrugës (një korsa) Është thënë se një gur mulliri ishte mbjellë. Rrënojat e Ambalumit të lidhur me rrjetin rrugor historik i përkasin epokës së vjetër të Kandjanit. Rruga aktuale Kurunegala-Anuradhapura është shumë e ngjashme me rrugën e vjetër. Rruga e rrugës së vjetër për Daladagama nga Padeniya Daladagama respektivisht, Balalla, Kumbukwewa, është vendosur ku Padeniya vogël dhe ambalamas hendekut milje me 1.5 lidhje. Ky Ambalam është një faktor kyç në vazhdimin e herë Kandyan si rrugët kryesore.

Një rrugë në qytetin Polonnaruwa

Është e mundur të supozohet se të njëjtat metoda administrative kanë qenë në vend për ndërtimin dhe mirëmbajtjen e sistemit rrugor historik në Sri Lanka. Këto janë disa nga funksionet kryesore të Mahavamsa, duke përfshirë literaturën mbi burimet dhe mbishkrimet, si dhe të dhënat e zbuluara në eksplorimet. Sipas Fa Faunëve, janë themeluar sinagogat e qytetit të Anuradhapura dhe siç është përmendur në Mahavamsa Mbreti Vijayabahu 1 (C. 1055-1110) sinagogë u krijua për katër murgjit që vjen në gjatësinë e karakteristikat e qytetit në Polonnaruwa. Ky informacion është dëshmi e përdorimit të metodave indiane nga India. Sipas rregullave nga parësia e Maurya Chandragupta mbërritjes priftërinjtë fetare në qytet për të akomoduar në sinagogë themeluar nga perandori Asoka në punë është se sjellja e tregjeve. Hien është raportuar si i themeluar në Anuradhapura ishte sinagoga si Mahavamsa Mbreti Vijayabahu 1 1055-1110 (XNUMX-XNUMX) është themeluar në qytetin e Polonnaruwa dhe ka themeluar sinagoga për murgjit që hynë në të katër anët. Faktorët si Dharmagharaya dhe Dharmashala Ambalam për bhikkhus në qytetet kryesore rreth kufijve të qytetit të kufijve të qytetit raportohen. Parakramabahu I i 1 Givana Dharmashala për të mirën e murgjve në qytet, si dhe karakteristika të tjera urbane si rrugët dhe rrugët në qytet.

Mbreti Vijayabahu 1 Në rrugën Sri Pada "Le të marrim një Gauweaka Kansai nga ne"Në Gadishullin e Ambagamuwa, thuhet se e fundit e pesë rrugëve të rrugës Sri Pada nga Rajarata ishte ruajtur. Mbreti i Mahavamsa përmban informacion mbi grantet e fshatit për mirëmbajtjen e Danjalës dhe përmendet se edhe rruga Uva Pathma dhe rruga Kehelehenawala u ofruan gjithashtu.

Sipas planeve arkitektonike mund të konkludohet se aktualisht braktisur përkasin qytetit mbetur nën kujdesin e Royal ambalamas periudhën përpiktë historike. Nuk ka dëshmi për distanca për të krijuar ambalam në Sri Lanka. Megjithatë, kjo ishte poshtë nga Anuradhapura Dakkinadesa Daladagama Padeniya nga rruga e vjetër për Daladagama respektivisht, Balalla, Kumbukwewa ambalamas vendosur distanca mesatare në mes njëri-tjetrit është milje 1.5. Mund të konkludohet se ky Ambalam është përdorur vazhdimisht si Rrugë Kryesore që i përkasin epokës Kandyan. Ambalumi u krijua në një vend ku mund të krijohej uji. Kishte një sasi të madhe të objekteve për përdorimin e udhëtarëve ose për përdorimin e pasagjerëve, gatim dhe akomodim. Pasagjerët gatuan sende ushqimore të gatuara ose të padëshiruara në ngarkesë të gjatë. CE 8-10 mbishkrimet shekullit të bilibat, bilisāl ka referuar shëndoshë gatuar ushqim dhe ushqim këtë kuptim. Rri aktuale dhe rafte që do të përdoret në të njëjtin kuptim.

Si dhe në afërsi të tempujve pranë Thotamuna, kufizimet në qytet, rrjeti rrugor historike duhet të jetë një e zakonshme tipar vendosur ambalamas. Rastet Gan̆gadiya rritur kohën më yānohæki ishte e nevojshme të udhëtojnë larg për të marrë në natën të kalosh lumenjtë drenazhuar derisa organizata është aq i aftë dhe svābhāvikatvayaṭa marrë strehim. 1 mbret Parakramabahu rrugët e qyteteve të ndryshme të Polonnaruwa Wall Street histori anë, dhe historia ndërtesë e ndërtuar panaire rrugë që kishin qenë të dekoruar elefantët e përditshme, të pastër, ngarje, Mahavamsa thotë se ka udhëtuar në rrugët e Chathuranga të Forcave të Këmbësorisë. Gjatë kësaj periudhe, Mbreti i rrugës që mbretërit përballë qytetit Anuradhapura, dhe se të rindërtimit, Mahavamsa ndodhet.

Fakte rreth ndërtimit të Ambalum dhe urave janë nën patronazhin Mbretëror Parākramabāhu e 2 (1236-1270) është regjistruar gjatë sundimit të mbretit Dutugemunu. Mahavamsa deklaron se Mbreti kishte mbuluar në shumë pjesë të ishullit dhe kishte bërë ura dhe kishte prerë Mahavamsa. mbret Devapathiraja Nëse ju kaṇamædiri seneviyā nga Pada Road, Ulapane Ambagamuwa, ku është përdorur ndërtimi i urave të drurit dhe blogerët që mbulojnë çatinë. Mund të supozohet se ky sistem ka ekzistuar deri në kohën e tashme. Istanbul mund të konsiderohet si monument i vetëm në pikë referimi të ulët për çatinë e një ure prej druri është ndërtuar në të gjithë degët gallænda Uma Oya Oya për të kryer .Lawyers. Aktivitetet e ndërlidhura me rrugë u kryen ndonjëherë nga një ministër ose një inspektor. Vetëm Dashamirësia e mbretit, por edhe qytetarët e zakonshëm, vihārāramavala është dëshmi se më kanë kontribuar në ndërtimin e rrugëve. Për shkak të kontributit të ndërtimit të urave të gurit Mbretërore ndërtuar ura në rrugët kryesore dhe teknologjia mund të identifikojë një ngjashmëri. Kuptimi në ngritjen e kapaciteteve të urave në urave rrugore në kulmin e ujit, pemishte Oya Oya dhe Yan se përdorimi i shtylla guri, shuma e përcaktuar nga studimi nuk është e vështirë për të kuptuar ura guri. Përdorimi i rrugëve dhe urave të rëndësishme, në fund të energjisë vendosi. Në përputhje me rrethanat në veri dhe lindje të rrugës dhe urave Malwathu Oya, Kala dhe radātoṭa pālamkaḍavala Mahakanadarawa dhe Yan lumit Oya dhe është ndërtuar për të djegur urat e ndërtuara përgjatë rrugës kryesore. Këto ura kryesore u ndërtuan në tri shtylla kryq. Më pak ujë se transportin e gjatë Aru (mahanakadarā ju degët e) në të gjithë Veriut Highway puvarasankulamē mbrojtje në kohë përmes kāyankānivala nëpërmjet Anuradhapura-Seruvila rrugës mbrojtjen Kanthale përmes dhe sigurinë pulliyanpota e urave kalojnë urën zvogëluar gjerësinë e ndërtesës në dy shtylla .

Shkëmbimet historike të shkëmbinjve mund të gjurmohen në urën e gurit Mahakanadarawa. Të gjitha, por një pllakë guri ende mbetet në të sot. Kjo urë u ndërtua nëpërmjet një dege të Oya Canadara. Rezervuar Mahakanadarawa raportuar si burim historik Mahasen (274-301), siç është regjistruar nga mbreti Kanāvæva Siç mund të identifikohet. Knawana u ndërtua duke bllokuar urën e mësipërme në Canadara Oya. Pas ndërtimit të rezervuarit, degët u bënë kanali i lëvizshëm për më shumë se një vit si një luginë e thatë. Ura është ruajtur mirë për shkak të mungesës së ujit që rrjedh përgjatë centenarit për shekuj, dhe në përputhje me rrethanat, ura u ndërtua përpara se të ishte ndërtuar kontejner. Ajo që shohim sot është një rritje në moshat e shqetësuara, si dhe në projektet bujqësore pas pavarësisë. Këto ura mund të jenë midis shekujve 1 dhe 1, gjatë shekujve pes, dhe përdorimit të teknikave më të forta të lidhjes fikse në industrinë e ndërtimit të Sri Lanka.

Shkëmbinj me shpime të zhveshura dhe shtylla guri

Shtyllat e gurit dhe blloqet e urave ishin të ndërlidhura duke grumbulluar shtylla guri me fllanxha, pllaka dhe vrima të shpuara. Porta lindore e Lindjes shihet në bregun e majtë të urës së gurit në bregun e majtë. Ura e urës në Yang-Oya, e lidhur me rrugën kryesore lindore, është vendosur në urën e shkëmbit Brahmagagama dhe gropa të gërmuara në pllaka shkëmbore. Guri ishte vendosur thjesht mbi shtyllat e gurit, dhe ishte e mjaftueshme për të ndërtuar ura të forta. Në ndërtimin e urave, trajtimi i procedurave teknike ishte në përputhje me orientimin e peizazhit. Parākramabāhu e 1 Mbreti i sezonit, siç është diskutuar në kapitullin e mëparshëm në artin Giribawa shkon nëpër shkon urë druri në të gjithë shkëmbinjtë në një pozitë natyrore deepgoing edhe teknologjia e kontrollit ka marrë një kompani proaktiv. Rreth 6 këmbë i gjatë Oya lënë bankës përbëhet nga zgjerimin lartësinë maksimale të shkëmbit rreth këmbëve 17 Thalawa gradualisht u ngjit në krye përsëri, gradualisht marrë lëngshëm me një lartësi prej rreth 2.5 këmbë drejt bregun e djathtë. Sipas shtyllave të shkëmbit, ura është ndërtuar duke përdorur shtylla druri dhe pllaka druri, ku lartësia e sipërme e shkallëve ndodhet në urë. Duke pasur parasysh kthimin e lumenjve në zonën ujëmbledhëse në epokën historike, ky urë i nivelit të lartë mund të ishte projektuar për të përshtatur rrjedhën e ujit në Kala Oya. Në anën e kundërt, 5 gropa të këmbëve 214 secili mund të identifikohet në shkëmb. Është gjerësia dhe gjerësia gjatësore, të cilat janë shufra me katrorë, dhe këto janë shtyllat që ndryshojnë në inç 9 dhe 8. Gjerësia e urës tejkalon 26 dhe është rreth 341 gjatë. Në bregun e majtë, kishte rreth XNUM këmbët e këmbës 18 dhe një lartësi të lartë. Mahavamsa Siç u përmend nga ura Parakramabahu Seneviruwan Chaturangani presë Arteve Portable brook 200 kubitë dhe një përdorim të fortë të drurit dhe thonjtë ishin të gjatë dhe është ndërtuar mbi 20 kubitësh në gjerësi e saj.

Ekzistojnë faktorë në mirëmbajtjen sistematike të rrugëve kryesore në zonën jashtë kufijve të qytetit. Ekzistenca e këtyre rrugëve mbeti me përdorimin e tyre. Rrugët shpesh të patrajtuara Ka dëshmi se ekzistonte një traditë e rivendosjes së mbretit apo mbretëresha përpara se të udhëtonin. Është e mundur të ruhet një traditë sipas modelit klimatik të ishullit. Dutugamunu se Princi Homagama nga murgjit dhe gjigantëve nga Homagama ishte planifikuar për të udhëtuar në Anuradhapura hipur rrethuar kaḍolætu poshtë Malaya përgjatë rrugës brenda vendit dhe rivendosjen e vegjetacionit hequr Mahavamsa Është përmendur. Parākramabāhu e 1 Mahavamsa ka shpjeguar se në organizatën e mbretit, trupat dhe udhëkryqet shqyrtuan me kujdes shenjat e rrugës me rrugën e duhur për të shkuar te njerëzit e tyre. Komunikimi overtemik Sipas Freight Road larë shpesh në reshjeve të dimrit duke u nënshtruar, diplomimi i baltës mbytur, hedh thatë dimrit bimësia gahanavīmat pluhuri funksion normal ishte. Prandaj, për shkak të kushteve klimatike të vendit, rrugët mund të riparohen gjatë stinëve të thata pas çdo shiu.

Ai përmban informacione mbi administratorët e rrugëve në mbishkrimet para Brahmi që datojnë nga 3 e pes në 1 vX. Midis Mihintale Aneakaktika dhe artikujve para Brahmanit Pakaraadeka Është cituar në artikull. Paranawithana Passphrase është përcaktuar si Inspektori Rrugor. Ndër ata që u dogjën në një artikull shumëvjeçar në Periyapuliyankulama në rrethin Vavuniya Asaaḍika Është një oficer. Kjo është ajo që thotë Inspektori i kali i kali. Sivakaaḍika Pozita është e lidhur edhe me administrimin e transportit. Ky është një artikull i përmendur para Brahmi në Qarkun e Kurunegalës, i cili është përcaktuar si donatori ose inspektori i Zevit. Shërbimet e shërbimit mbretëror nga shekulli i 11-të deri në X-ray të 3 janë dëshmi e faktit se nën mbikëqyrjen e zyrtarëve mbretërore. Nga shekulli i 12-të deri në shekullin 8

reklamat

KOMENTE 3

 1. Autori meriton të përgëzohet për një llogari të detajuar të rrjetit rrugor në Sri Lanka të lashtë. Subjekti është shqyrtuar mirë në rajonin e Anuradhapura në veçanti.

  Por çështjet e mëposhtme duhet të kontrollohen dhe të verifikohen ose të shtohen për të përmirësuar këtë shkrim të vlefshëm.
  1) Harta e parë e Anuradhapura tregon drejtimet qartë. Por rruga për Dambakole Patuna është treguar në drejtim të veri-lindjes në vend të veriut. Rruga për Mahatittha është treguar në drejtim të Veriut në vend të Veri-Perëndimit. Rrugët tjera gjithashtu duhet të kontrollojnë.
  2) Tema e shkrimit është 'Rrjeti Rrugor'. Por theksi është kryesisht në "Urat e Gurit ose Gal-Paalamas". Nuk është shkruar shumë në rrugë.
  3) Ardhja e Maha Rahath Theraniya Sangamitta përmendet saktë si një faktor i rëndësishëm që lidhet me rrugët. Ajo kishte ndaluar dhe po kalonte nëpër Thantirimale (25 km në veriperëndim të Anuradhapura) i njohur në atë kohë si Thiwakka Bamunu Grama. Është e njohur gjithashtu se një nga vendbanimet e para pas ardhjes së Vijaya ishte Upatissa Grama cili është i njohur sot si Vilacchiya vendosur 15 km në veriperëndim të Anuradhapuara. Është mjaft e qartë se rruga kryesore nga Dambakola Patuna kishte kaluar Thiwakka Bamunu Grama (Thantirimale) dhe Upatissa Grama (Vilachchiya) dy prej të cilave mund të arrihet nëpërmjet rrugës Arippu çon drejt Mahathitha Port. Vlen të kontrolluar nëse rruga nga veriu (Dambakola Patuna) ishte përmes Thantirimale dhe Vilachchiya.
  4) Është parë se rrjeti rrugor në Veri-Perëndim të Anuradhapura ishte relativisht më i zhvilluar për shkak të disa faktorëve si Mal Watu Oya, Mahatitta
  Port, Thambapanni, Kudiramale, Thivakka Grama, Upatissa Grama, rryma e Arippu,
  mbretëria e Vijaya dhe Anuradha Grama.

Komentet janë të mbyllura.